artikel

Marie och Märta nya i fritidsnämnden

Marie Bergslycka och Märta Wallström.

Två nya vänsterpartister går in i fritidsnämnden. Marie Bergslycka blir ny ordförande, efter Joakim Wallström, och ny ersättare i fritidsnämnden blir Märta Wallström.

 

Marie har varit med länge i partiet och politiken. Hon har varit nämndeman, ledamot i kommunfullmäktige, ersättare i samhällsbyggnadsnämnden och ersättare i Norrlandsoperans styrelse. Dessutom är hon ordförande i Skellefteå Museum AB till och med april 2023.

Märta är rätt ny i partiet och debuterar nu som förtroendevald i fritidsnämnden.

Hur känner ni inför era nya uppdrag?

Märta: Det känns både spännande och jättekul. Samtidigt är det häftigt att få komma med när man är så pass ung som 18 år.
– Det är viktigt att visa att man bryr sig och all politik handlar om vår framtid.

Marie: Det är spännande och jag är glad över förtroenden. Jag känner mig både nyfiken och ödmjuk inför uppdraget som ordförande och vet att jag har mycket att lära. Jag tar med mig erfarenheter från mitt nuvarande uppdrag som ordförande i Skellefteå museum. Dessutom har jag ett bra stöd av vår gruppledare och avgående ordförande Joakim Wallström.

Vilka viktiga frågor ser ni?

Marie: Vi ska fortsätta värna tillgängligheten som är så bra i Skellefteå kommun. Det handlar om närhet till naturen, skogen och vatten, närhet till träningsmöjligheter, att se till att det finns meningsfull fritid i hela vår kommun. När Skellefteå växer är det ännu viktigare att flytta fram positionerna när det gäller fritidsfrågorna.

Märta: Unga människors röster måste få komma fram i större utsträckning. Jag kan bidra på mitt sätt genom att ge min syn på olika frågor.

Varför gick ni med i Västerpartiet?

Marie: Jag är antirasist, feminist och socialist och därför engagerade jag mig i Vänsterpartiet. Det handlar om att jobba för ett rättvisare och jämlikare samhälle.

Märta: Jag har hjärtat till vänster och är antirasist. Jag tycker om att engagera mig och jag tycker att Vänsterpartiet har en bra politik för unga, det är ett parti som ser och hör alla. Ibland blir jag rädd när jag hör en del åsikter, men jag tar gärna diskussionen och vill visa vad jag står för.

Text och foto: Waldemar Mellquist

Kopiera länk