artikel

Weidan kongressombud

Vänsterpartiets kongress genomförs i år på ett nytt sätt. Ombuden samlas på olika platser i landet och är uppkopplade med varandra digitalt. Weidan Gong, Skellefteå, är ett av ombuden.

 

Kongressen hålls 31/10-1/11 och ombuden från Västerbotten åker till Luleå. På varje ort deltar färre än 50 personer och ombud som tillhör en riskgrupp har möjlighet att delta på kongressen hemifrån.
Weidan Gong tycker att det är lite tråkigt att revideringen av partiprogrammet blir uppskjutet till nästa kongress, men tycker att det är bra och viktigt att ett strategidokument ska antas.
Kongressen ska också välja ny partiledare och en ny partistyrelse, samt bland annat förrätta övriga val, behandla verksamhetsberättelse med mera. Agneta Hansson, Skellefteå, är av valberedningen föreslagen till ersättare i partistyrelsen.

Weidan, det blir första kongressen för dig. Vad ser du mest fram emot på kongressen?
– Jag ser mest fram emot att få diskutera politik med partikollegor från hela landet, om än i digital form.

Varför har du engagerat dig i Vänsterpartiet?
– Jag har många frågor jag brinner för, men det som fick mig att gå med i Ung Vänster var att det öppnade en vinstdriven hälsocentral i min kommun. Efter det var det en självklarhet att senare också gå med i Vänsterpartiet och fortsätta kämpa för ett jämlikt och jämställt samhälle.

Hur ser du på partiledarbytet?
– Det är tråkigt att Jonas avgår som partiledare. Han har gjort ett bra jobb och är uppskattat av många. Samtidigt har jag ett stort förtroende för Nooshi och tror att hon kommer att göra ett strålande jobb.

Det kommer att bli möjligt att följa kongressen på webben. Mer info på vansterpartiet.se

Kopiera länk