artikel

Teaterhöst!

Vänsterpartiet Skellefteå har till våra medlemmar köpt in biljetter till två evenemang på Västerbottensteatern i höst.
För båda evenemangen är det begränsat antal platser så först till kvarn är vad som gäller. Max två biljetter per medlem.

1. 23 augusti 11:30-13:30, Henrik Arnstad: Demokratins överlevnad. Vegetarisk soppa med bröd ingår.
Plats: Västerbottensteatern.
Anmälan sker på skelleftea@vansterpartiet.se senast 21 augusti.

2. 9 september 19:00, Unghästen: Varför ska vi ha demokrati?
Plats: Nordanåteatern.
Anmälan sker på skelleftea@vansterpartiet.se senast 4 september.

Mer om Henrik Arnstad:

”En lunchföreläsning med författaren Henrik Arnstad
Demokratin är under attack – i världen och i Sverige. Idag har vi glömt vad ordet ”demokrati” egentligen betyder, vilket gör demokratin sårbar. Demokratisk ideologi är betydligt mer än bara majoritetsbeslut. Demokratins grundläggande idé är inkludering. Tanken att alla människor i ett samhälle är lika mycket värda. Författaren och historikern Henrik Arnstad berättar om demokratins ideologi, praktik och historia. Och om hur antidemokratin ständigt finner nya vägar – inte minst idag.”

Mer om Unghästen:

”En skolföreställning med en interaktiv föreläsning i samma stil som prisbelönta #Nätkärlek. Vi blandar teater med fakta!

Varför ska jag rösta, spelar ingen roll om jag röstar eller inte, politik är bara käbbel och tråkigt som andra få ta hand om. Vi kommer ju alltid ha demokrati i Sverige! Jag orkar inte bry mig.
Är verkligen demokrati det bästa styret? Är det inte enklare om en person bestämmer allt?
Det finns tydliga tecken i vår omvärld på att demokratin är utsatt för angrepp och det är därför viktigt att öppna upp till ett samtal kring vad demokrati är och om våra rättigheter och skyldigheter.
I förra riksdagsvalet var det 85% som röstade, väldigt bra om vi jämför med andra länders deltagande, men vad händer med demokratin och vårt land om vi i kommande val har 75% deltagande och 2022 65%.
Vad gör min röst för skillnad och vad är det för ideologier som partierna har i grunden?
Föreställningen är ett samarbete med Lena Berggren, docent i historia vid Umeå universitet, en av Sveriges främsta experter på fascism.”’

Välkomna!!

Styrelsen för Vänsterpartiet Skellefteå
genom Torbjörn Häggmark

Kopiera länk